Ricardi 
    

INFORMATIE OVER HET VAK NAGELSTYLISTE


Nagelstyliste is in Nederland nog steeds een vrij beroep. Dat wil zeggen dat een ieder zich kan vestigen als zelfstandig Nagelstyliste als men zich inschrijft bij de KvK. Dat kan dus ook zonder diploma's omdat er geen erkende diploma's zijn. Hetzelfde geldt voor een aantal nevenbehandelingen in de beauty branche te denken aan wimperextensions en wimperpermanent, het shapen en epileren van wenkbrauwen, het  aanbrengen van tand- en/of gezichtbeplakking met kristallen steentjes, visagie/make-up behandelingen. 

Je kunt dus snel en makkelijk je eigen nagelstudio of beautysalon openen. Dit is niet altijd een positief gegeven. Doordat de branche vrij is, is er ook een hoop 'vervuiling' in het vak. Mensen die zichzelf als Nagelstyliste benoemen door filmpjes op youtube te kijken, of door zonder opleiding een nagelstudio te starten. Maar vergis je niet, ondanks dat er geen opleiding benodigd is om Nagelstyliste te worden, is het wel nodig om de juiste kennis te verkrijgen. Er kan veel mis gaan op het gebied van hygiene, nagelaandoeningen, miscommunicatie en service. Daarbij wordt er met diverse met chemische producten gewerkt waar zeker de nodige kennis bij komt kijken. Dus neem van mij aan, je hebt een goede cursus nodig om goed te starten

Er is overigens wel een vereniging voor nagelstylisten, namelijk het Nagelgilde. Deze organisatie zet zich in voor het vak Nagelstyliste en organiseert verschillende activiteiten die interessant kunnen zijn voor beginnende en ervaren nagelstylisten. 


Voor meer informatie hierover  http://www.nagelgilde.nl


Een goede opleiding is de basis voor succes. Nagelstyling is een praktijkvak. Dus naast de informatie die je in de cursus krijgt, is het belangrijk dat er veel ervaring in de praktijk opgedaan wordt. Instructie, meekijken en zelf doen zijn de key woorden. Waar voldoet een goede cursus aan zou je dan denken? Het is moeilijk kiezen nu je weet dat een ieder zonder vereiste diploma's of ervaring Nagelstyling kan uitvoeren. Hoe weet je dan waar je voor een goede cursus kiest.... Vanuit mijn ervaring denk ik dat een goede cursus gegeven moet worden door een zeer ervaren docent, die al wat jaren werkervaring erop heeft zitten. Daarnaast is een goede basis theorie benodigd, dus informatie over de nagels, nagelaandoeningen, het juiste gebruik van de producten, hygiene en het opstarten van een eigen onderneming. Maar het is ook belangrijk dat er veel geoefend kan worden op echte modellen dus niet alleen maar op namaak vingers. Het beste zou zijn als je naast je cursus, ook nog ergens stage zou kunnen lopen om wat je leert in praktijk te brengen. Uiteraard dient er een examen of eind-opdracht afgenomen te worden en moet je een certificaat na afloop ontvangen. 

Vaak wordt gedacht dat je na het behalen van een certificaat Nagelstyling direct aan de slag kan in een salon of andere beauty instelling. Dit is echter voorbarig. Je zult eerst de nodige uurtjes praktijkervaring op moeten doen. Dit sowieso om je snelheid op te bouwen maar ook om zo veel mogelijk voorbij te zien komen, zodat je geen fouten maakt en goed werk afleverd. 

Een cursus Nagelstyling is ideaal als aanvulling op andere beroepen in de schoonheidsbranche zoals kapper, schoonheidsspecialiste of pedicure. Het is een mooie aanvulling op het aanbod van beauty behandelingen. Maar natuurlijk is het ook een perfect beroep om zelfstandig aan de slag te gaan, parttime van huis uit naast je baan of gezin. Fulltime in je eigen studio of in een ruimte bij een schoonheidsinstelling. Het kan allemaal! Wat tegenwoordig veel voorkomt is tafelhuur in een bestaande nagelstudio of beauty salon


Hopelijk start je carrière als Nagelstyliste met een privé cursus van mij. Maar zo niet, let goed op en laat je niet verleiden door de goedkoopste aanbieder. Informeer goed en stel al je vragen voorafgaand aan je keuze. Ga even langs voor een persoonlijk gesprekje voor de juiste indruk.

Succes!

Karin